Billigaste PVC fönster och ytterdörrar i Sverige!

PVC fönster

VEKA Alphaline V90+

Profiles
Kammars 5 / 70 mm
Klass A
Standard EN 12608
Fönster 4-16-4 Ug=1,1 (EN673)
Gaskets EPDM

färg
Moderna designfönster
Design och funktion

V90+ fönster är en hög energibesparande nya generationens produkt av högsta kvalitet som uppfyller alla krav på modern arkitekter och enskilda investerare. Tre gånger vinnare av "Kvalitet of the Year" priset (2008, 2009 och 2010). Det är en vår mest kända produkt som representerar de nyaste resultaten i fönstret snickeri. V90+ är en perfekt lösning fo dem som värdesätter säkerhet, precision och styilish design. Dess största advandatage är att det kommer att minska dina uppvärmningskostnader.

Framtidssäkerhet och hållbart

Med våra PVC-fönster investerar du i en framtidssäker produkt. Materialet är anpassat till det nordiska klimatet och står emot fukt, salta vindar, solbestrålning och kyla utan att påverkas negativt. Alla modeller är välisolerade såväl profiler som glas och vi använder endast profiler med klass A och fyrkantstål med maximal godstjocklek. Allt PVC-material är återvinningsbart och fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och helt emissionsfritt.

Valfrihet

Oavsett om du söker ett funktionellt och gediget fönster för det moderna hemmet eller ett klassiskt allmogefönster så har vi lösningen för dig. Alla våra produkter kan måttanpassas utan extra kostnad och du väljer själv till design på fönster och dörrar och lägger till spröjsar och postar efter eget tycke.
Fördelar med PVC-fönster

PVC betyder polyvinylklorid och är en blandning av mineralolja och koksalt. Materialet har många användningsområden och är ett av de vanligaste byggnadsmaterialen. Till exempel är nästan alla rör som läggs ner i marken tillverkade av PVC. Materialet påverkas inte av något: inte fukt, inte luft, inte röta, inte rost – ingenting.

PVC är ett icke levande material som inte rör sig (att jämföra med trä som expanderar och krymper beroende av vädret). Dessutom är det återvinningsbart och därmed ett miljövänligt val. Man maler lätt ner det och gör nya produkter av resterna. Nästan alla rör som grävs ner i marken, är gjorda av nermald PVC, det är ett bra material som håller mot röta, rost och nedbrytning i jorden.

Bra att veta

Kunskapshörna

Vad du bör känna till vid köp av PVC Fönster.
Vad skall du tänka som kund när du ska köpa pvc-fönster? Att köpa PVC fönster är ett av de viktigaste och bästa val som du kan göra vid köp av fönster. Pvc fönster har inte de svagheter som många andra fönstertyper har.

PVC-fönster har fått en stark position på villamarknaden tack vare det låga priset och den långa hållbarheten som erbjuds. Med ett PVC-fönster blir underhållet minimalt, och samtidigt hålls en god isolerförmåga länge. Det gör PVC till ett attraktivt material. Det enda som behövs göras för att ett fönster i PVC ska må bra är att hålla det rent.

Beslagen kan också behöva en smörjning då och då. Ibland behöver inte ens fönstret rengöras. Det har blivit populärt med så kallade självrengörande fönster, fönster som låter regn och dimma föra bort smutsen från rutan. Tänk bara på att insidan kan behöva en putsning då och då, även på dessa fönster. Hur länge själva PVC:n håller är faktiskt än idag okänt. De har funnits på marknaden sedan 1970-talet och de flesta håller fint än.

PVC-fönster, även kallade kompositfönster, är det mest ekonomiska valet av de material som fönster tillverkas i. Till att börja med är fönstren relativt billiga i inköp. De är också energisnåla.

De är nämligen oftast tillverkade genom en helgjutning med flera kamrar, vilket ger fönstren en bra isoleringsförmåga, det vill säga ett lågt U-värde. Men U-värdet varierar från modell till modell av fönster. Titta alltid på beskrivningen på det fönster som kan vara av intresse.

U-värdet som anges kan också beskriva hela fönstret, själva karmen eller enbart glaset, vilket kan förvirra en del.

Ett PVC-fönster kommer både i två- och treglas. Vilket som passar bäst beror framför allt på vilken bullernivå som kan tolereras. På en lugn plats räcker tvåglasfönstren ofta utmärkt, eftersom moderna sådana ofta är isolerade nog för en normal villa. När bullernivån utanför huset däremot är mycket störande, eller kan bli det, kan treglasfönster vara på sin plats.

Ett fönster påverkar helhetsintrycket för ett hus. Valet av material kring själva fönsterrutorna är därför ett viktigt val.

Dagens PVC-fönster är bra mycket vackrare än första generationens plast-fönster, men det finns fortfarande utseendemässiga skillnader mellan ett fönster i trä, PVC eller aluminium. Det går det inte att komma ifrån. Men om praktisk hållbarhet och totalpris är viktigare än träkänslan kan PVC-fönster vara ett mycket attraktivt alternativ.

Bra att veta

Vårt råd

Låt en firma med helst många års branscherfarenhet att göra detta, allt från måttagning till montering så att allt ansvar hamnar på monteringsfirman istället istället, då får ni även garanti på jobbet. Bästa lösning är att låta firman som leverarerar fönstret, även montera fönstret, då de känner väl till produkten.

De PVC fönster som är aluminiumlackade har än lite bättre hållbarhet och ser något annorlunda ut än vanliga PVC-fönster. På insidan är ytmaterialet PVC men utifrån ser fönstren ut som aluminiumfönster.

De är nämligen skodda med en aluminiumprofil, för extra skydd. Med en sådan profil kan även ett PVC-fönster byta färg med tiden. Det är bara att byta ut profilen till en ny färg.

Det är också ett bra alternativ för den som inte vill ha de färger som finns att välja mellan inom ramen för PVC-fönstren. Dessa kommer i ett begränsat antal färger. Tyvärr gäller det också typen av design på själva fönstret.

Även här finns en del begränsningar, även om urvalet växer lavinartat.

Karmarna på ett PVC-fönster är helfärgade. Det betyder att hela plasten har en och samma färg. Färgningen gör att även små skrapor blir osynliga, då färgen ändå blir kvar. Däremot blir det svårare att måla om sådana fönster.

Bredden på karmen på ett fönster påverkar mängden ljus som kommer in, hur luftiga de känns och hur fönstret tar sig ut från utsidan. Standardfönster i PVC är ofta något tjockare än träfönster, men det finns även PVC-fönster med smalare karm som släpper in mer ljus.

Det kan kosta några kronor extra att köpa in, men å andra sidan blir känslan i huset mycket trevligare.

Brandsäkerhet är också en aspekt att ta i akt vid valet av ett fönster. PVC är värmebeständigt. Det ska till höga temperaturer för att plasten ska ta eld. Det finns dock en nackdel. Såsom den oljeprodukt det är blir rökutvecklingen stor, och gaserna giftiga, när så faktiskt sker. Med tanke på det är det lika farligt att ha ett PVC-fönster som att ha ett träfönster om nu olyckan är framme.

För bästa resultat så rekommenderas anlita en auktoriserad firma med många års erfarenhet av PVC fönster. Detta är av vikt när montering och justering av pvc-fönster skiljer sig åt mot tidigare fönstertyper. Utveckling av monteringsteknolog av dagens fönster skiljer sig mot fönster som monterats med metoder som användes på 70 talet.

Tyvärr så blir det många gånger fel vid installationen, när man använder dessa metoder, har vi erfarit från kunder som försökt tjäna en slant på att göra detta själv. Om man blir tvungen att efterjustera beslagen på grund av felinstallation , så kan det bli komplicerat då beslagen med dess många funktioner har en mer avancerad mekanik än gamla träfönster hade.