Billigaste PVC fönster och ytterdörrar i Sverige!

Smartfönster

Smart variabel aktiv eller glas

"Smart" variabel aktiv eller glas (kallas Omkopplingsbar eller smart glas.) - Är termer som hänvisar till de typer av glas som används i fönster eller takfönster, där påverkan av ett pålagt elektriskt spänningsförändringar egenskaper som avser överföring av ljus. Således, genom att styra den elektriska spänningen kan styra graden av ljustransmission (och således värme) genom glaset. Efter aktivering, mest typer tidigare ogenomskinliga glasögon blir helt genomskinligt.

Styrs genom att en spänning

Glas med justerbart genomskinlighet

En av de användningsområden för glas med justerbart genomskinlighet: optisk kombinera / isolering av lagringsutrymme För teknik för att få glaset "smarta", styrs genom att en spänning, inkluderar: fjädring teknik partiklar (SPD suspenderade partikel enheter), flytande kristaller spridningsteknik(polymerdispergerade flytande kristaller eller spela in PDLCD PD-LCD), och elektrokrom glas (elektrokroma anordningar) och mikro persienner (mikro blinds). Användningen av smarta glas möjliggör besparingar genom att minska kostnaderna för uppvärmning, luftkonditionering och belysning, samt undvika kostnaderna för installation och underhåll av automatisering och enheter till de traditionella solskydd som persienner, jalusier och markiser.

Glas som är ogenomskinlig i ett inaktivt tillstånd, block nästan hela överföringen av UV-ljus genom glaset och därigenom minska blekning av tyger, färger och andra produkter som är känsliga för UV-strålning. Vissa företag också betona miljö linsen "smart", vilket i ett inaktivt tillstånd inte förbrukar energi, och för att upprätthålla ett aktivt tillstånd behöver det väldigt lite. Den negativa aspekten av användningen av glas "intelligent" är behovet av att bringa installationen av anläggningen åstadkomma elektrisk spänning som krävs för att övergå till det aktiva tillståndet (dvs kostnaden för ett sådant arrangemang och drift av det elektriska systemet).

Viktiga aspekter som ska beaktas är installation och utrustning hållbarhet och stabilitet kontroll egenskaper, såsom hastighet svar på en signal förändring i aktivitet (från inaktiv till aktiv och vice versa), homogenitet glaset och graden av öppenhet ściemnionego genomskinligt glas. I den här artikeln kommer vi att fokusera på SPD och PDLCD tekniker som gör att du kan få ett glas av varierande genomskinlighet av glaslamineringsprocessen, och elektrokrom glas (även elektrokrom) kommer att diskuteras nästa.